kendini kısır zanneden salata-yemek..

İzmir'in 405957575 derecelik yaz sıcağında doğal olarak paso hafif bir şeyler yemek istiyor insan. Bu durum Ramazan'da daha da fazla. Bizim en hafif tarifimizi de bugün paylaşayım dedim.
Herkesin bir kısır tarifi vardır. Bizim ki pek benzemez o klasik tariflere. Hatta kısır kabul etmeyenler olabilir. Bu bağlamda bizim kısırı (o eski schlotzsky's deli sloganı gibi) 'kendini kısır zanneden salata-yemek' olarak tanımlamak daha doğru sanırım ;) Effendim olay şöyle başlıyor..
Her mutfak işinde olduğu gibi öncelikle kesme biçme: marul, kuru soğan, taze soğan, salatalık, dereotu, domates, yeşil bibe mini mini doğranır, bir kapta sıraya geçer..
1 dk. sıcak suda durduktan sonra süzülen kısırlık bulgur, ev yapımı has domates salçasıyla karıştırılır...(benim gibi salça delileri Şekil 1.a'da görüldüğü gibi abartabilir)
Karıştırılırken zeytinyapı, pembe Himalaya tuzu ve bol limon eklenir.. kola kuvvet karıştırmaya devam..
Son olarak karışık sebze tabağından istenilen malzemeler, istenilen ölçüde eklenirrrrrr...
İstenirsee az daha limon, zeytinyağı ve/veya tuz eklenir, deli karıştırılır ve parmaklar sakınılarak bi güzel yenir.... Afiyet olsun.. iyi iftarlar..

Comments

Popular Posts